Forældresamarbejde

DkF er forældrenes skole og derfor er der en stærk kontrakt mellem skole og hjem. Vi ønsker at skolens og hjemmets forskellige kompetencer bliver respekteret og udnyttet positivt. Vi lægger vægt på en positiv og konstruktiv omgangstone og forudsætter en gensidig tillid, så der bliver en åben dialog om den enkelte elev. Det er vigtigt for os, at I som forældre i samarbejdet både lytter til barnet og skolen. 

Som forældre på skolen inviteres I til at træde ind i rollen som gode usynlige klassekammerater. Det betyder at I som forældre ikke taler børn eller lærere ud af fællesskabet. Ved at tale børn ind i fællesskabet er I med til at skabe en klasse for jeres barn, hvor der er plads til at fejle uden at blive udgrænset eller ekskluderet. Det skaber et inkluderende og barmhjertigt fælleskab som børn og unge har brug for, hvis de skal være trygge og udvikle sig. Vi tror det er det vigtigste forældre kan bidrage med for at skabe god trivsel for alle skolens elever. 

Forældremøder

Der afholdes forældremøde i hver klasse mindst én gang årligt (før efterårsferien), hvor klassens sociale og faglige udvikling drøftes både bagudrettet og fremadrettet.

Evaluering/opfølgning

Aftalerne på forældremøderne følges op af forældreorientering via forældrebreve og brug af intranettet. Klasselærerne orienterer jævnligt via ForældreIntra om klassens trivsel – både fagligt og socialt.

Skole-hjem-samtaler

Vi inviterer til to årlige skolehjemsamtaler hvor forældre, elev og lærer taler om, hvordan det går i skolen. Der er fokus på både det faglige udbytte, det sociale samspil, den personlige udvikling, tryghed/ bekymringer osv. Det er en mulighed for forældre til at informere om de ting, som fylder for barnet og hjemmet. Skolen opfordrer til et tæt samarbejde omkring det at give og modtage information om den enkelte elevs oplevelse af at være elev på Den kristne Friskole.

Ud over de planlagte skolehjemsamtaler er der kontakt efter behov i løbet af skoleåret mellem klasselærer og forældre. 

Elever i 0. til 3. klasse

Forældre til elever i 0.kl. møder børnehaveklasselærerne to gange årligt. Vi placerer første samtale kort efter skolestart. Der er også en evaluering af elevens trivsel i SFO.

De øvrige klasser indkaldes af klasselæreren og kontaktpædagogen i efteråret. Samtalen er sat til 20 min. Der er også en evaluering af elevens trivsel i Sfo. Eleven selv er ikke med ved samtalen.

I forårets møder forældrene klasselæreren og matematiklæreren. Samtalen er sat til 20 min., og eleven deltager de første 5 minutter af samtalen.

Elever i 4. til 9. klasse

I efteråret er der skolehjemsamtaler for 4. - 9. klasse. Her møder forældre og elever dansk- og matematiklærere, der også taler på vegne af de øvrige lærere tilknyttet klassen. Der er afsat 20 min. Eleven er med ved samtalen.

I foråret er der skolehjemsamtaler for 4. - 9. klasse. Her sidder dansk- og matematiklærere sammen. Der er afsat 20 min. Eleven er med til samtalen. For forældre i 7.-9. klasse indkaldes samtalen kun på baggrund af et ønske fra enten skole eller hjem.

I 5 klasse deltager engelsklæreren i stedet for matematiklæreren til samtalen i foråret og i 6. klasse afvikles forårets samtale som en fernisering, hvor eleverne fremlægger deres portefolio.

Elever med to hjem

Skolen har vedtaget en politik på dette område for at sikre et godt samarbejde gennem klare retningslinjer. Når i har fælles forældremyndighed er det skolens politik at al kommunikation på Intra foregår mellem tre parter. Når vi skriver på Intra sættes begge forældre på som modtagere. Det forventer vi også af jer som forældre så når I skriver til skolen sætter I den anden på som modtager. Det er vigtigt for os at alle informationer vedrørende jeres barn er tilgængelige for begge forældre.

Det er jeres ansvar at være tilgængelige på Intra. Skulle en forældre blive passiv bruger på grund af manglende login vil kommunikationen fortsætte med den aktive forældre. Andre voksne der er samboende med forældre kan tilsluttes Intra efter fælles aftale.

Til skolehjemsamtaler indkalder vi til en samtale som i begge kan deltage i. Vi afvikler ikke separate samtaler. Hvis der skal deltage andre voksne, nye kærester osv. skal det ske efter en fælles aftale mellem elevens forældre.

Den small talk der måtte være i forbindelse med hente og bringe situationer på skolen og refererer vi ikke til den anden part. Det forventer vi i selv klarer. Til gengæld henstiller vi til at vigtige emner ol. drøftes på møder/mails hvor I begge deltager.

Forældrekreds og skolekreds

I følge skolens vedtægter er alle forældre medlemmer af forældrekredsen, der vælger to medlemmer af bestyrelsen. På forældrekredsmødet aflægger skolens tilsynsførende sin rapport. Skolens ledelse og bestyrelse vælger hvert år et aktuelt tema for forældrekredsmødet med et oplæg og mulighed for drøftelse i forældrekredsen. Det er forældrekredsen der vælger den tilsynsførende for en toårig periode af gangen. 

Der ud over er der en skolekreds forældre kan melde sig ind i. Et medlemskab af skolekredsen forudsætte at man skriver under på at ville fastholde skolens på dens kristne værdigrundlag. På den årlige generalforsamling i skolekredsen aflægger skolens formand og skolens leder en beretning. Her orienteres om skolens aktuelle pædagogiske, faglige og økonomiske situation. Skolekredsen vælger ligeledes to medlemmer af bestyrelsen.