Undervisningsmiljø

På den kristne friskole ønsker vi at skabe en skoledag som skaber læring, trivsel og tro. Vi vil gerne skabe et risikofrit undervisningsmiljø med plads til at fejle og stærke værdier omkring flid og pligt. Vores lærere møder eleverne med velforberedt, meningsfuld og struktureret undervisning, der fremmer deres nysgerrighed, lyst og motivation. Der er etableret et udendørs undervisningslokale og faste poster så der er gode rammer for at flytte en del af undervisningen udenfor.

For at understøtte etableringen af et godt undervisningsmiljø med plads både sjov og fordybelse har vi co-teaching, hvor der er to lærere i 2 ugentlige lektioner i dansk og matematik i 0.-6. klasse og en lektion i 7.-9. klasse. I 0.-4. klasse er der to voksne i ca. halvdelen af klassens lektioner. 

Medarbejdere og skolens bestyrelse har udarbejdet et værdisæt. Dette er en beskrivelse af, hvordan vi vil se på hinanden i skolens dagligdag, og hvad der kan forventes af Den kristne Friskole:

  • Vi ønsker at vise respekt for hinanden
  • Vi ønsker at samarbejde.
  • Vi finder det naturligt at give og modtage hjælp
  • Vi ønsker at være engagerede i hverdagen og møder med en positiv indstilling
  • Vi ønsker, at skolen er et trygt og godt sted at være.
  • Vi vil arbejde aktivt på at skabe trivsel og undgå mobning
  • Vi ønsker, at skole/hjem-samtalerne er båret af nærhed, tillid og fortrolighed
  • Vi ønsker at fastholde et højt informationsniveau
  • Vi ønsker, at alle arbejder på, at skolen er et godt sted at lære – for livet

Kompetencecenter

Skolen har etableret et kompetencecenter, der skal skabe brobygning mellem skolens almenpædagogiske færdigheder og den specialpædagogiske viden og erfaring i kompetencecenter og PPR. Det består af seks medarbejdere uddannet på diplomniveau inden for henholdsvis læse-, matematik- og AKT-vejledning (Adfærd, Kontakt og Trivsel). Vi laver test i dansk, matematik og trivsel på alle elever hvert år og tildeler støtteundervisning, korte kurser, læseløft, social støtte ol. efter behov.  

Trivsel

Skolen anvender et trivselskoncept på alle tre trin. I indskolingen benytter vi Zippys venner, på mellemtrinnet MiLife og i udskolingen MOT. Gennem de tre koncepter støttes eleverne i at lære sig selv at kende både som individ og i relation til andre. 

Klasselæreren og teamet omkring klassen spiller en vigtig rolle i at etablere et trivselsstærkt undervisningsmiljø, hvor det er risikofrit at byde ind med svar og holdninger.

Mobilfri skole

På skolen ønsker vi at eleverne oplever fællesskaber udfolde sig gennem nærvær frem for skærmvær. Derfor er vi en mobilfri skole, hvor vi samler elevernes telefoner ind hver morgen og udleverer dem igen om eftermiddagen. Skal telefonen bruges til noget undervisningsrelevant, kan den udleveres i løbet af dagen. 
I undervisningen benyttes computere i det omfang det findes relevant og hensigtsmæssigt i forbindelse med undervisningen. Der er filter på vores internet, så hjemmesider med spil, sociale medier, shopping og seksuelt indhold er spærret. 
Skolens SFO og Klub er også mobilfri. Dog kan eleverne spille fælles spil på en skærm og i klubben holdes gamerdage, hvor eleverne må spille på deres mobiler.