Procedure for optagelse af elever på Den kristne Friskole

Ved henvendelse til den kristne friskole kan I som forældre forvente følgende:

Indskrivning 0. klasse

Når I tilmelder jeres barn på skolens hjemmeside, får I en bekræftelse på, at vi har modtaget indmeldelsen.

I sensommeren året før skolestart kontaktes alle tilmeldte skriftligt med et tilbud om at komme til indskrivning. Her er en generel præsentation af skolen og vores tilbud. Efterfølgende kan forældre endelig bekræfte indskrivningen. For nye forældre vil der indkaldes til en samtale med skolens leder. Ved denne introsamtale præsenteres skolens egenart som kristen friskole, og gensidige forventninger afklares. Ved samme lejlighed gives en rundvisning.

Er der flere indskrivninger end vi har plads til gives der information om elevens plads på ventelisten til dem hvor optagelse ikke er mulig.  Er der nogle forhold som vi bør informeres om, er det vigtigt, at det fremgår ved indskrivningen eller til samtalen. Det kan f.eks. være handicap, faglige eller sociale vanskeligheder der kræver særlig støtte. 

I det videre forløb inviterer vi til følgende:

  • I februar/marts indbydes alle optagne elever til min første skolefest, hvor eleven og forældre møder 0. klasses lærer og pædagoger. Der gives informationer om førskole.
  • Skolen inviterer eleverne til en besøgsdag sammen med forældre eller børnehaven i foråret.
  • Når eleverne er fordelt i 0.a og 0.b. i juni måned inviteres til informationsmøde vedrørende skolestart 

I skoleforløbet fra 1. til 9. klasse.

Når du tilmelder dit barn på skolens hjemmeside, får du en bekræftelse på, at vi har modtaget indmeldelsen. Hvis der er ledige pladser i klassen, vil du blive kontaktet af skolens leder med det samme. Er der ikke ledige pladser, kontaktes du, når vi har mulighed for at tilbyde en plads.

Optagelse forudsætter to samtaler. Først inviteres til en introsamtale, hvor skolens leder præsenterer skolens egenart som kristen friskole for forældrene. Her vil vi også afklare gensidige forventninger. Er der nogle forhold som vi bør informeres om, er det vigtigt, at det fremgår af samtalen. Det kan f.eks. være diagnoser, handicap, faglige eller sociale vanskeligheder. Skolen vil med jeres tilladelse gerne efterfølgende kontakte nuværende klasselærer for yderligere information for at blive klædt bedst muligt på til at modtage eleven. Der tilbydes en rundvisning efter samtalen. 

På baggrund af denne samtale har både skolen og forældrene mulighed for at beslutte, om et skoleskift er den rigtige beslutning. Er der et gensidigt ønske om, at barnet kan begynde på skolen, inviteres I til endnu et møde, hvor barnet er til stede. Ved dette møde er klasselæreren til stede og møder familien forud for skoleskift.

Venteliste

Der er god søgning til skolen, og derfor har vi ventelister til flere klasser. 

Når vi optager elever fra ventelisten anvender vi følgende kriterier:

  • Søskendeprioritet – elever der har søskende på skolen eller i Børnehuset Børnebakken rykkes op på listen.
  • Anciennitet – nummer på ventelisten.
  • Individuel vurdering – det kan f.eks. være en vurdering af dreng/pige forholdet i klassen. Den kristne Friskole ønsker en balanceret inklusion, og elever med særlige behov kan derfor kun optages i klasser, hvor dette er muligt.